torsdag den 25. august 2011

Uhm, indisk mad!

Jeg er bange for at jeg kommer til at lave mange indlæg med indisk mad, for jeg elsker det.
Her får vi en portion, kikærtepandekager, citronris, grøntsagscurry, kartoffelfyld, kokoschutney og rødbederaita.

Kikærtepandekager.
4 dl kikærtemel
1 dl ris/hvedemel
salt
3-5 dl vand

Rør melet sammen med salt og vand. Lad det trække et par timer. Dejen skal være ret tynd. Bag hver pandekage i olie/ghee, gerne hjemmelavet.

Rødbederaita.
3-4 rødbeder
1-2 dl græsk youghurt
salt, peber
1 tsk stødt spidskommen

Kog rødbederne med skræl på i ca. 30 min. Chok dem med koldt vand og pil skrællen af. Skær dem i tern. Rør youghurt med krydderier og vend rødbedetern i.

Citronris:
5 dl sorte ris/anden ris
1-2 spsk brune sennepsfrø
1 tsk gurkemeje
saft af ½-1 citron
olie/ghee
salt

Pop sennepsfrøene i olie på en pande. Tilsæt risene og steg et minut. Hæld resten ved og kog til møre.

Grøntsagscurry:
2 løg
3 fed hvidløg
frisk chili efter smag
4 cm frisk ingefær
olie/ghee
1 spsk garam masala
1 spsk stødt koriander
1 spsk stødt spidskommen
1 ds. flåede tomater
salt og peber
en sjat fløde
frisk korinder
blandede grøntsager: gulerødder, broccoli, blomkål, spidskål, bønner, peberfrugt, squash m.m.

Hak løg, hvidløg, chili og ingefær fint. Steg det i olie, uden at brune. Hæld krydderier i. Rens grøntsagerne og skær dem i mundrette størrelser og svits det med i. Tilsæt salt og peber. Hæld tomater over og lad simre i 20-30 min. Hæld fløde ved. Hak koriander og rør i før servering.

Kartoffelfyld:
en portion kogte kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 rød peberfrugt
olie/ghee
chili
1 tsk garam masala
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
salt og peber

Når du alligevel laver grøntsagscurry, kan du lige så godt hakke løg, hvidløg,ingefær og chili sammen med curryen. Svits ovenstående let i olie.Hæld krydderier i og tilsæt skivede kartofler og peberfrugt i tern.
Steg godt og hold varmt til serveringen.