onsdag den 18. september 2013

Pasta primavera


Da jeg læste bogen af Jonathan Saffran Foer, "om at spise dyr" var der en ret jeg blev nysgerrig efter, han fortalte om at hans venner kom med denne ret da han var (syg, indlagt et eller andet)
Det er blevet en af mine yndlingsvegetarretter, især om foråret. Primavera betyder forår, og der er grøntsagerne i sæson.

Ingredienser:
1 stort løg
2 fed hvidløg
lidt friskhakket chili
½ broccoli
1 bundt grønne asparges
½ rød peberfrugt
2 gulerødder
olie
1 slat fløde
salt, peber
frisk basilikum
5-6 små tomater
reven parmesanost
100 g fuldkornspasta pr person

Tilberedning:
Kog først rigeligt vand i en stor gryde, tilsæt salt og pasta og rør lige lidt rundt i starten. Fuldkornpasta er meget lækkert, hvis det bliver kogt rigtigt, og det skal altså have noget mere en pakken siger. Glem alt om al dente her. Jeg vil nok sige at kog det i 15-18 min i stedet.
Hak alle grøntsager i passende stykker. Svits først løg, hvidløg og peberfrugt, tilsæt gulerødder, broccoli og asparges. Lad svitse et par min. Hæld noget af kogevandet fra pastaen ved, og hæld fløde i. Krydr med salt og peber. Hak basilikum og rør i. Kog det lidt ind. Skær tomater i både, riv parmesanen, hæld vandet fra pastaen, rør tomaterne i og vend sovsen i pastaen. Server med parmesanen. Giv også gerne et stykke godt brød til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar