onsdag den 20. februar 2013

Lækker wok!

Wok er egentlig nemt nok at lave, det tager bare noget tid at snitte først. Man kan evt. gøre snittearbejdet tidligere på dagen.

Ingredienser:
½ spidskål, hvidkål eller anden kål
kokosolie til at stege i
2 kyllingebryster eller 350 g stribet flæsk i skiver (eller hvad kød du har lyst til)
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
frisk chili, som du har lyst
1 pk glasnudler
diverse grøntsager, det kan være,
gulerødder, slikærter, bønner, peberfrugt, broccoli, bambusskud, asparges, forårsløg, ja, kun fantasien sætter grænser.
3 spsk østerssauce
3 spsk soyasauce
salt, peber

Fremgangsmåde:
Hak alle grøntsager først. Skær kød i tern.
Løg, hvidløg, chili og ingefær hakkes sammen, og lægges på en tallerken eller i en frysepose. De andre grøntsager lægges på tallerkener sammen med de grøntsager der skal stege lige længe.
Kog 1½ liter vand i elkedel, hæld nudlerne i en skål med kogt vand over. Lad stå i 3-5 min, og skyl efter med koldt vand i en si. Lad det dryppe af til det skal bruges.
Start med at brune kødet, krydr det med salt og peber og tag det op. Svits løgblandingen, tilsæt grøntsager i den rækkefølge som du regner med de skal stege. (gulerødder, kål, bønner først, osv)
Når du synes grøntsagerne er ved at være al dente, hælder du saucerne i, vender kød og nudler i retten og varmer det hurtigt igennem.
Server straks, gerne med hjemmelavede forårsruller til.

Jeg kan bedst lide denne soya og østersauce.
Datu puti, Toyomansi Soy sauce. Og Den røde Lee Kum Kee, Oyster flavoured sauce. Panda brand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar