mandag den 19. september 2011

Mole poblano

Mole poblano



1 økologisk kylling 2kg
lage:
5 spsk æblecidereddike
1 tsk sukker
1 tsk salt
peber
4 fed hvidløg.

mole:
2-3 af hver:
tørrede mulatochili
anchochili
pasillachili
1 tsk chipotlechili
2 løg
3 fed hvidløg
2 ds flåede tomater
100 g mørk chokolade
2 tern hønsebouillon
olie
3 skiver franskbrød
stjerneanis
korianderfrø
kanel
hel peber
nelliker
rosiner
2 tortillas
salt

Drys:
sesam
usaltede jordnøder
smuttede mandler

Parter kyllingen, bland lagen og vend kyllingen i. Dæk til og stil på køl ca 5 timer.
Rens chili for frø, rist dem på en pande til de "dufter", læg dem i en skål og hæld 5-6 dl vand over. Lad det trække et par timer.
Smut mandler og rist på en tør pande, sammen med sesam og jordnødder. Køl og kør dem i en foodprocessor til nødderne er hakkede. Bruges som drys over mexicanske retter.
Rist tortillaerne på en tør pande til de er sprøde.
Brun kyllingestykkerne godt på en pande i olie. Kog derefter kyllingen med lagen i letsaltet vand, så det lige dækker.
Rist krydderierne og blend dem i en kaffemølle.
Rens løg og hvidløg og kør dem i foodprocessor eller blender sammen med chilier og vandet de har stået i blød i. Blend desuden rosiner, franskbrød, 1-2 tsk af de myrdede krydderier, tortilla og flåede tomater i kogevandet fra kyllingen.
Hæld det hele i en stor gryde og kog det godt sammen. Rør godt i det, da det gerne vil hænge fast i bunden. Tilsæt chokolade, bouillon og til sidst de kogte kyllingestykker, så de lige bliver varmet igennem.
Server med majs/hvedetortillas, kogte ris, bønnedip og stegte pintobønner.
Mums! Her er til 8 mennesker til to dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar