Denne ret vælger kødspisere faktisk frem for kødsovs!
Chili sin carne Vegetarisk chili con carne
Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
250 g champignon
1 aubergine
½ blomkålshoved
2-3 gulerødder
1 tsk Mexicansk krydderiblanding: 12 nelliker, 4 stjerneanis, 6 sorte peberkorn, 1 stk hel kanel (5 cm)
1 ds. Flåede tomater
½ hønseboillontern
1 tsk. Chipotle Chili efter smag
4 tern kogechokolade
1 spsk eddike Salt,
peber
Sorte bønner
Tilberedning
Læg bønner i blød i vand natten over. Brug bare en hele pose, og frys resten ned til andre middage. Skyl bønnerne og kog dem i nyt vand. Tilsæt først 1-2 spsk salt, ca 1 kvarter før de er møre. Det tager ca. 1 time. Hæld vandet fra, og gem lidt til sovsen. Blend krydderierne, lav gerne en stor portion og gem til andre middage. Hak løg og hvidløg og svits det i lidt olie. Rens champignon og aubergine, og blend begge dele i en køkkenmaskine. En ad gangen. Svits det med i løgene. Blend gulerødder og blomkål og hæld det i gryden. Svits det lidt sammen med krydderierne og hæld tomat over, sammen med resten. Dog skal bønnerne først i til sidst. Hæld så meget vand ved så det får en konsistens som kødsovs. Smag til med salt og peber, og rør bønnerne i. Server med ris og en klat creme fraiche og gerne nogle skiver avocado over.. Mums! Andre grøntsager kan også bruges. Grønne bønner, spinat, kål, bladselleri, squash, peberfrugt m.m.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar